Tjänar man på att bygga en egen hemsida?

Företag idag har allt att vinna på att synas online. Det är där kunderna finns och det är via internet man söker efter både tjänster och produkter. En bra hemsida kan ge stora fördelar, men är detta något som man ska lägga pengar på eller är det något man kan göra på egen hand?
Man kan definitivt bygga en egen hemsida istället för att ta hjälp av en webbyrå. Det finns idag bra, färdiga mallar som är lätta att arbeta med. Här kommer några tips om hur man ska gå tillväga för att skapa en egen hemsida, detta enligt följande steg:
• Hitta ett webhotell. Ett webhotell är att rekommendera då det ger dig friare tyglar rent designmässigt. Om du skulle skapa en hemsida via exempelvis wordpress.com så är du också bunden till deras design. Genom ett webhotell så får man tillgång till en massa spännande publiceringsverktyg som ger en ökad frihet och – i takt med att man lär sig – snyggare hemsidor.
• Välj ett domännamn. Din hemsida ska ligga på en egen domän och den köper du som företagare. Gällande namn så kan det vara en sund idé att tänka utifrån den egna verksamheten och kanske ha samma namn på hemsidan som på företaget. Ett annat tips är att vara tydlig med domännamnet.
• Hitta rätt publiceringsverktyg. WordPress är ett publiceringsverktyg som tilltalar många, likaså gäller för Joomla. Det senare kräver emellertid lite större förkunskaper som webbyrå stockholm – WordPress är enklare att arbeta med. Två andra publiceringsverktyg är Drupal och osComerce. Har du en tanke på onlineförsäljning så är den senare att rekommendera. Det fina – oavsett vilket publiceringsverktyg du väljer – är att samtliga dessa är gratis. Kontaktar du en webbyrå är chansen stor att de arbetar med flera av dessa publiceringsverktyg.
• Sätt igång. Efter dessa tre steg så är det egentligen bara att sätta igång och arbeta med hemsidan. Man ska veta att det går att lära sig allteftersom, ingen kan allt direkt. Var beredd på att misslyckas några gånger och ha det i beräkningen.

När ska jag ta hjälp av en webbyrå?
Att bygga en egen hemsida behöver inte vara så svårt som många verkar ta för givet. Naturligtvis så ska man dock även tänka på att det tar tid och att det kan stjäla dyrbar sådan från själva huvudverksamheten. Där kan det vara en fördel att anlita en extern partner som sköter hemsidan och detta i form av en webbyrå.
Det finns en fördel med detta sett till att du får en rakt igenom unik hemsida – man bygger upp en ny grafisk design, du kan få exempelvis ny logotyp och den hemsida som skapas blir också kundanpassad på ett annat sätt. En webbyrå kan rekommenderas om du saknar tid, tålamod och kunskap kring hemsidor. Om så är fallet så bör du även undersöka lite kring SEO – Search Engine Optimazation.
Genom att sökmotoroptimera dina texter så kommer du också att synas där kunderna idag finns: på internet i allmänhet och å Google i synnerhet. Rätt partner inom SEO kan definitivt leda till att fler kunder hittar just dig och ditt företag.