Bakom kulisserna: en dag som flyttgubbe

”Jag vaknar av alarmklockan, tar på mig tofflorna och sätter på kaffet.”

Kenneth är som de flesta andra, ingen superhjälte, han tar på sig byxorna ett ben i taget och han lyfter kartonger med ryggen rak för att undvika skador med en av flyttfirmor göteborg . Jag tog några mig några minuter att intervjua Kenneth när vi hamnade på samma bord på en lunchrestaurang.

”Det viktigaste verktyget vi flyttgubbar har är vår kropp därför måste vi se till att arbeta på ett sätt som är skonsamt för kroppen. Vi behöver vara extra noggranna vid tyngre lyft men även vid lätta lyft. Bara för att en kartong hos flyttfirmor göteborg är lätt ska man inte sätta ryggen i en onaturlig position, då tar den stryk och alla små lyft sammantaget kan leda till en skada i slutändan.”

Jag frågar Kenneth hur länge han har jobbat inom flyttbranschen och om han skadat sig någon gång?flyttfirmor in göteborg 2

”Jag tror jag började jobba på flyttfirma 95, det var i samma veva som jag slutade tävla i styrkelyft. Jag skulle egentligen bli proffs som flyttfirmor göteborg men ibland går det inte som man tänkt sig, hur som helst. Efter lite mer än 20 år i branschen är jag så gott som skadefri med en flyttfirma göteborg och jag är säker på att det har att göra med lyftteknik. Lyfter man på rätt sätt är det inte farligt att bära runt på tunga föremål. Om man däremot skyndar sig att välja flyttfirma göteborg och slarvar – då smäller det till!”

Jag snackar vidare med Kenneth och han berättar att alla seriösa firmor har utbildningar för säkerhet så att anställda flyttfirma göteborg som ska utföra flyttarna på bästa möjliga sätt, utan skador på varken gods eller människor!

Om du vill vara säker på att flyttfirman du anlitar har krav på säkerhet, gå in på deras hemsida och se om de är en auktoriserad flyttfirma. Då är det stor chans att de är seriösa och hanterar ditt gods på ett bra sätt, och stressar inte upp sina flyttgubbar så att de begår misstag och skadar sig eller godset!